Okresná organizácia SPZ v Šali
už po šiestykrát usporiadala Okresné poľovnícke dni sv. Huberta v areáli strelnice Hubert v Trnovci nad Váhom. Organizátori pripravili pre návštevníkov zaujímavý program.


Krátko po deviatej hodine slávnostne otvoril okresné poľovnícke dni predseda OkO SPZ v Šali Ing. Jozef Horváth. Privítal všetkých prítomných hostí, súťažíacich a návštevníkov. Oboznámil s programom dňa, časovým rozpisom jednotlivých súťažných disciplín a iných atrakcií.



Po otvorení sa súťažiaci rozišli na jednotlivé stanovištie, kde prebiehali jednotlivé súťaže:
•    Súťaž trojčlenných družstiev členov OkO SPZ Šaľa v streľbe (dvojboj OS-20, AT-20)
•    Súťaž vo varení poľovníckeho gulášu
•    Súťaž KMPP o putovný pohár predsedu OkO SPZ

Pre návštevníkov ďalej predviedli svoje umenie lukostrelci, sokoliari zo skupiny sv. Bavona, leteckí modelári a výrobca nožov. Lukostreľbu bolo možné si aj prakticky vyskúšať. K dobrej nálade hrala z počiatku reprodukovaná hudba, neskôr ju vystriedala dychová skupina Kesanka.

Aby bol program ešte atraktívnejší, organizátori pozvali na tohoročné okresné poľovnícke dni aj pána prezidnta SR I. Gašparoviča, ktorý pozvanie prijal a zavítal do priestorov strelnice Hubert, aby pozdravil všetkých prítomných.







Jeho návšteva bola príjemným spestrením programu. Pán prezident sa prešiel celým areálom, kde prebiehali súťaže, rozprával sa s účastníkmi, poprial úspech v súťažiach, bolo možné sa s ním vyfotografovať, priateľsky si podať ruku.

 

Na poludnie bolo pripravené slávnostné zasadnuite rady OkO SPZ a odovzdanie vyznamenaní zaslúžilím členom miestneho OkO SPZ. Odovzdanie previedli nielen členovia predstavenstva OkO SPZ Šaľa ale aj výkonný riaditeľ kancelárie SPZ  I. Šuba, ktorý bol tiež domácim účastníkom tohoto krásneho poľovníckeho podujatia.
Na obed sa podával poľovnícky guláš, cigánska a pečená klobása, takže o občerstvenie a prázdne žalúdky bolo postarané.


Popoludní organizátori vyhodnotili a ocenili víťazov jednotlivých súťažných disciplín v streľbe, varení guláša a KMPP.


Potomto akte nasledovali ukážky poľovníckych zvykov a tradícií. Poľovníci predviedli priebeh spoločnej a individuálnej poľovačky, pasovanie poľovníka za lovca diviačej zveri po úspešnom love a poľovnícki kynológovia predviedli ukážky práce poľovných psov.
Program ďalej pokračoval súťažami pre verejnosť a to Hodom flinty do žita a streľbou z praku na terč. Na záver dňa bola pripravená vatra.


Text -  Luboš DRÁBIK ml.
Foto - Fridrich TAKÁCS



Partneri

Kto je online?

Práve tu je 1438 návštevníkov a žiadni členovia on-line